یوگای خرد و فرزانگی جلد اول by mojtaba Valibeigi, Manouchehr Alborzi (best thriller novels of all time TXT) 📕
Read free book «یوگای خرد و فرزانگی جلد اول by mojtaba Valibeigi, Manouchehr Alborzi (best thriller novels of all time TXT) 📕» - read online or download for free at americanlibrarybooks.com
- Author: mojtaba Valibeigi, Manouchehr Alborzi
Read book online «یوگای خرد و فرزانگی جلد اول by mojtaba Valibeigi, Manouchehr Alborzi (best thriller novels of all time TXT) 📕». Author - mojtaba Valibeigi, Manouchehr Alborzi
9
اگر میخواهید در مسیر معنوی پیشرفت سریع داشته باشید ، به مشاهده فکر بپردازید. ذهن بیکار، هرزه و هرجایی، همیشه ناراحت است. کارگاه شیطان است.
10
متفکر باشید؛ مراقب ذهن خود باشید. هر محرک و فکری را مشاهده کنید. غرایزتان را متعالی یا تصعید کنید. خطرناکترین دزدها، فکر شر و زیانآور است. این دزد را با شمشیر خرد و حکمت بکُشید.
11
ارتعاشات و امواج فکری جدید الهی را در ذهنتان هر روز ایجاد کنید. فکرتان را خالص، قوی، متعالی و روشن کنید. صلح و قدرت معنوی عظیمی به دست میآورید.
12
خود تحلیلی و خودنگری برای شناخت حواسپرتیهای درونیمان لازم است. با دروننگری، ذهن بهسرعت پاک میشود. هرجایی که میروید، پروردگار یکتا را آنجا میبیند و ذهن بهآسانی تحت کنترل شماست.
13
جاپا (ذکر گفتن) بهصورت ثابت و دعا، ذهن را آرام میکند و آن را با صلح و برکت پر میکند. ذهن را آرام کنید. در آنجا آزادی و برکت ابدی وجود دارد. ذهن را به سمت درون بکشید. آن را ساکت و آرام آنجا نگهدارید، تا گنج درونی ارزشمند روح را به دست آورید.
14
رادیوی ذهن را با صدای خود درونی تنظیم کنید. حواس را کنترل کنید. ذهن را پسبرانید. آن را در پروردگار ثابت کنید. این اساس تمرین معنوی است. این یوگاست. کسی که ذهنش را کنترل میکند، اراده آزاد مطلق را خواهد داشت.
15
تمرکز کردن به معنای کنار گذاشتن همه افکار بهجز یکی است. از طریق تمرین تمرکز و مدیتیشن، بهوضوح ذهن میرسید، قدرت درک افزایش مییابد، حافظهتان افزایش مییابد، هوشتان بالا میرود، اعتمادبهنفس، خوشبینی، صلح ذهنی و کنترل بر ذهن و حواستان افزایش مییابد.
16
ذهن قاتل صلح است. ذهن قاتل حقیقت است. ذهنتان را دوستتان قرار دهید. ذهن و حواس خود را کنترل کنید. بزرگترین پیروزی این است. ذهن، مسئول احساس لذت و درد است. کنترل ذهن، بالاترین یوگا است. اگر ذهن کنترل شود، سپس قادر به ارائه خدمات عالی است. اگر مطیع و رام نشود، دردها و رنجهای بیپایان به وجود میآورد.
17
تنها کسی که ذهنش را تحت کنترل درآورده است، همیشه آرام و مسرور خواهد بود. از ذهنتان بهعنوان فیلتر استفاده کنید، آن را مشاهده کنید و اجازه ندهید هر فکر بیفایدهای به ذهنتان وارد شود. همه افکار بیهوده را فیلتر کنید.
18
بزرگترین ضعف، شک است. شک و تردید، دشمن شماست. شک بزرگترین گناه است. این شک را بکشید. ذهن قاتل را بکشید. آدم با ذهن منحرف و شخص شکاک، دانش معنوی را به دست نمیآورد.
19
اعتقاد، رفتار را تعیین میکند. فکر، شخصیت را مشخص میکند. با هر فکری که میکنید و با هر عملی که انجام میدهید، انسان تغییر میکند. همه آنچه هستید، نتیجه افکار شماست. آن در فکرتان پایهریزی شده است از افکارتان ساختهشده است. ریشه بدی و شرارتی که اسارت شما را به ارمغان آورده است، عشق احمقانه و آلوده است.
20
عشق جسمانی خالص نیست. وابستگی به جسمانیت و تن است و نه به روح. احساسات و عواطف پستتر را کنترل کنید. احساسات و عواطف، هدر دادن انرژی و قدرت است. بر نور عقل سایه میافکند و خود را به قالب کالبد مادی درمیآورد.
21
فریب و حیله، سیاستمداری، خودبینی و ریاکاری دشمنان ایثار، صلح و حکمت هستند؛ آنها را از بین ببرید. نفرت، غرور، خشونت، انتقامجویی، عصبانیت، بیرحمی، حرص و آز و غیره ویژگیهای وحشیانه و حیوانی هستند. حکمت را و نه قدرت را بجوئید. قدرتها مانعی بر شناخت خدا هستند.
22
افسار سست خود را به ذهن ندهید. آن را بیرحمانه مهار کنید. آن را نابود کنید. آنگاه بهزودی حقیقت را خواهید شناخت و به رهایی فرجامین دست خواهید یافت. همه دردها، غمها و اندوهها پایان مییابد.
23
ای انسان! به خانه شیرین اصلیات، روح برگرد. تنها در آنجا آرامش و سعادت جاودانه نهفته است.
واژگان
الف
آدویتا ودانته: Advaita Vedanta فلسفه یگانه انگار در هندوئیسم
اوپاسانا: Upasana، پرستش
اودیانا: Uddiyana Bandha (उड्डीयानबन्ध) آن را قفل شکمی یا قفل رو به سمت بالای شکم نیز می نامند که با نام اودیانا باندا در هاتا یوگا شناخته می شود.
ایشوارا Ishvara ईश्वर پروردگار، جنبه علی پروردگار.
ایشواراپرانیدهارا Īśvarapraṇidhāna
تسلیم خود به پروردگار
آتمن Atman روح فردی
آسامپراجناتا سامادهی Asamprajnata Samadhi بالاترین وضعیت فراآگاهی یا سامادهی را آسامپراجناتا سامادهی می نامند. حالتی از سرور است که در آن یوگی به شناخت ماهیت حقیقی خود پی می برد و افکار و ذهن دیگر حضور ندارد.
آسانا: Asana نحوه نشست و قرار گیری در تمرین
آکاش Akasha आकाशاصطلاحی برای فضا یا اتر در کیهان شناسی سنتی هند
آگنی: Agni अग्नि آتش
آناندا: Ananda سرور، برکت، شادی
آوارانا: Avarana حجاب حقیقت
آویدیا Avidyā جهل فردی یا ساتوای ناخالص و آمیخته با راجاس و تاماس است.
آهانکارا Ahankara اصل نفس یا اصل من هستم (من جدای از دیگران). دو نوع من یا آهانکارا وجود دارد یعنی سودها آهام یا وجودی که خود را با متعال با روح با برهمن با سات چیت آناندا یکی می داند و آسودها آهام یا منی که خود را با این جسم مادی یکی می پندارد.
آهیمسا Ahimsa अहिंसा اصل بی آزاری
ایسا Isa حکمران، خالق، مالک، کنترل کننده
آیشواریا Aishvarya ऐश्वर्य به معنای ارباب یا پادشاهی ، سعادتمند یا مقام سلطنتی متعالی است. سعادت ، قدرت و اعتبار اجتماعی سه وجه زندگی انسان است که آیشواریا را تشکیل می دهد.
ب
باکتی یوگا: Bhakti Yoga یوگای عشق و ایثار
براهماچاریا Brahmacarya مفهومی در هندوئیسم به معنای در مسیر برهمن است و به طور کلی به سبک زندگی اشاره دارد که فرد تمرین تجرد می کند و با خودداری از عمل جنسی و پاکدامنی همراه است.
برهما Brahma خدای خالق در هندوئیسم
برهما بهاوانا: Brahma Bhavana احساس یگانگی با پروردگار
برهما ویدایا: brahmavidya علم خدا
برهمن Brahman ر وح متعال یا اعظم
بودهی Buddhi شعور ، عقل
بهاجان Bhajan آواز و سروده های مقدس
بهاگاوان Bhagavān یعنی کسی که صاحب تمام توانگری هاست.
پ
پارام آتما Param atma روح متعال
پراتیاهارا Pratyahara جدایی از موضوعات حسی
پراتیپاکشا بهاوانا Pratypaksha Bhavana تمرین جایگزینی افکار شریف و متعال با افکار منفی و ناپسندیده در یوگا
پرانا Prana نَفَس یا نیروی حیاتبخش که شامل پنج نیروی پرانا (انرژی در حال حرکت به سمت داخل) ،آپانا (انرژی در حال حرکت به بیرون)، وایانا (گردش انرژی)، اودانا (انرژی سر و گلو) و سامانا (نیروی هضم و جذب)
پرانایاما Pranayama کنترل تنفس
پرانایاما کوشاPranayama Kosha بدن پرانیک
پریتوی prithvi ، عنصر زمین در هندوئیسم
پریما prima اقیانوس عشق
پوجا Puja مراسم نیایش مذهبی که بوسیله هندوها برای نشان دادن سرسپردگی و پرستش شان به یک الاهه یا چند الاهه انجام می شود.
پورشا Purusha، آگاهی، روح آگاه، من متعال
ت
تاپاس Tapas ریاضَتِ نَفس
تات توام آسی Tat Tvam Asi او شماست. روح متعال و اعظم شمائید.
تانماتراس Tanmatra یا عناصر ریشه یا خمیره عناصر شامل پنج عنصر اولیه می شوند، به ترتیب شامل آکاش(اتر)، وایو (هوا)، آگنی (آتش)، جالا (آب)، پریتوی (زمین)
ج
جاپا Japa ذکر، ذکرالهی را تکرار کردن. ذکر گفتن
جاگرات Jagrat حالت بیداری
جالا Jala عنصر آب
جنانا ایندریا Jnana Indriyas ، ارگان های کسب دانش یا اندام های ادراکی شامل پنج اندام حسی شنیدن، دیدن، چشایی، لامسه و بوئیدن
جنانا یوگا Jnana Yoga یوگای خرد و فرزانگی.
جیوا Jiva روح فردی
جیوا موکتا Jiva Mukta قدیس به رهایی رسیده
چ
چایتانیا chaitania اگاهی محض
چیت Chit آگاهی
چیتا Chita ذهن ناخودآگاه
چیدابهاسا chidbhasa، هوشیاری بازتابی)، بازتابی از هوشیاری جهانی و کائناتی بر هوشیاری و آگاهی فردی
د
دارما Dharma شیوه صحیح زندگی فرد در تطابق با کائنات و طبیعت
درشن darshan برکت جاریشده از چشمان یک قدیس
دوشا Dvesha نفرت
دهارنا Dhāraṇā تمرکز
دهیانا Dhyana مدیتیشن
ر
راجا یوگا Raja Yoga یوگای خسروانی که بیشتر بر مدیتیشن تاکید دارد
راگا Raga وابستگی
ریشی ها Rishis حکیمان باستان
س
سات Sat وجود
سات چیت آناندا Sat-Chit-Ananda عین وجود آگاهی و سرور. در فلسفه آدویتا ودانته روح غیرقابل توصیف است، تنها ویژگی هایی که بدان وسیله می توان به روح اشاره کرد شامل سات چیت آناندا می باشد که به معنای عین وجود و هستی آگاه و مسرور است.
سات سانگ Satsang همراهی مقدس، همراهی مقدس با فرزانگان
ساتیا Satya حقیقت را گفتن، صداقت در فکر، گفتار و عمل
سادهو Sadhu راهبان دوره گرد، مرتاض
ساکشی sakshi شاهد خاموش
ساکشی چایتانیا Sakshi Chaitanya آگاهی شاهد
سامادهی Samadhi حالت فراآگاهی
ساماسکارا samskara خیالها و ایدههای منقوش بر ذهن ناخودآگاه
سانتوشا Santosha قناعت
سانچیتا کارما sanchita karma کارماهای آینده
سانکالپاها sankalpa فکرها و نیت و قصد انجام کارهایی را در سطح ذهن خودآگاه را گویند
سانیاس Sanyas تارک دنیا
سائوچا Saucha پاکی
ستهولا سریرا Sthula sarira بدن مادی یا زمخت؛ چون کالبدهای مختلف آدمی همگی زوال میپذیرند و از بین میرود، سریرا نامیده میشوند که نشان زوال پذیری و فناپذیری آنهاسا که شامل سه کالبد: کارانا سریرا (بدن علّی)، سوکشما سریرا (بدن لطیف)، ستهولا سریرا (بدن مادی یا زمخت)
سرشتی Srishti خلقت
سروتی Sruti شنیدن حکمت الهی در درون
سریرا Sarira چون کالبدهای مختلف آدمی همگی زوال میپذیرند و از بین میرود، سریرا نامیده میشوند که نشان زوال پذیری و فناپذیری آنهاسا که شامل سه کالبد: کارانا سریرا (بدن علّی)، سوکشما سریرا (بدن لطیف)، ستهولا سریرا (بدن مادی یا زمخت)
سواپنا Swapna رؤیا، حالتی از اگاهی وقتی فرد در حال دیدن رویا در خواب است.
سوادهیایا Svadhyaya مطالعه خود و خواندن متون مقدس
سواروپا Svarupa ذات و هستی
سوشوپتی su- shupti خواب عمیق یا خواب بدون رؤیا
سوکشما سریرا Sukshma Sharira بدن لطیف
ش
شاد سامپات Shad Sampat ویژگیهای ششگانه کمال
شاکتا Shakta نیرومند و قدرتمند
شاکتی Shakti نیرو و قدرت
شانتی Shanti صلح و آرامش ذهنی که شامل دو نوع صلح و آرامش می شود_ سادهارانا شانتی (صلح و آرامش معمولی) و پاراما شانتی (صلح و آرامش متعال).
شیوا Siva همچنین بعنوان ماهادوا یا پروردگار بزرگ نیز شناخته می شود یکی از خدایان اصلی هندوست. شیوا بعنوان خدای نابود کننده نیز در تثلیت هندو شناخته می شود که در آن برهما خدای آفریننده و ویشنو خدای نگهدارنده و شیوا خدای نابود کننده می باشد.
ک
کارانا سریرا Karana sarira بدن علّی
کارما ایندریاها karma-indriya پنج ارگانعملکردی شامل گفتار، دستان، پاها، مقعد، دستگاه تناسلی
کارما یوگا Karma Yoga یوگای خدمت، خدمت بدون چشم داشت و انتظار
کارونا Karuṇā رحم و شفقت
کایوالیا Kaivalya رهایی
کوشا khosha غلاف یا حجاب. آنچه سبب پوشاندن حقیقت شده است. که شامل پنج غلاف آنامایا کوشا (حجاب یا غلاف زیستی و غذایی)، پرانامایا کوشا (حجاب یا غلاف نیروی حیات)، مانومایا کوشا (حجاب یا غلاف ذهنی)، ویجنانامایا کوشا (حجاب یا غلاف عقلی) و آناندامایا کوشا (حجاب یا غلاف برکت)
کومباهاکا kumbahaka جزو تمارین پرانایاما است که به معنی حبس دم برای یک مدت زمان در ریه ها می باشد.
گ
گورو Guru استاد، پیر و روشن ضمیری که به شناخت حقیقت نائل شده است
گونا Guna به معنای خصوصیت یا ویژگی های بنیادی است که شامل سه خصوصیت بنیادی می شود که ریسمان تجلی را شکل داده اند. به همین خاطر تمام کائنات و اجزا آن ترکیب های مختلفی از گوناها می باشند. می دهند، شامل سه گونا یا سه خصوصیت ساتوا، راجاس و تاماس که شکل گیری کائنات از این سه خصوصیت ناشی شده است.
گونای تاماس Tama Guna یکی از سه گونا است. به معنای خصوصیت تاریکی، بی تحرکی، بی حالی، تنبلی وسکون است.
گونای راجا Raja Guna یکی از سه گونا است. به معنای خصوصیت شور و فعالیت است. به معنای حرکت، انرژی و فعالیت است.
گونای ساتوا Satva Guna خصوصیت پاکی. یکی از سه گونا است. به معنای پاکی، نیکی،مثبت بودن، حقیقت، آرامش، تعادل و تقوا است.
ل
لایا Laya انحلال
لینگا سریرا linga sarira بدن لطیف لینگا سریرا نیز نامیده میشود چون این بدن فرد را قادر میسازد تا تجربه شنیدن، احساس کردن، دیدن، چشیدن و بوئیدن را به دست آورد و روح (آتمن) را از طریق مدیتیشن بشناسد.
م
مالا Mala ناپاکی یا گناه
ماناس Manas ماده ذهنی، ذهن
مانانا Manana تأمل عمیق، غور و تفکر
مانترا Mantra صوت الهی، اصوات الهی که از ازل در کیهان وجود داشته اند. مانترای پایه در فلسفه ودایی صوت اوم است.
مانولایا Manolaya از دست دادن هوشیاری یا از بین رفتن آگاهی
مانوناسا Manonasa نابودی ذهن
ماهات تاتوا Mahat-Tattva عقل اعظم، عقل اول یا انرژی اولیه، نور اول
ماهاسامادهی Maha Samadhi خروج آگاهانه قدیسِ به خودشناسی رسیده از این جسم مادی
مایا Maya به معنای توهم و سحر است. در فلسفه ودایی به معنای قدرت و خرد شگفت آور و خارق العاده است.
من آنم Thou art That
موکشا Moksha رهایی، نجات، رستگاری
مولا آجنانا جهل ابتدایی و اولیه
موموکشاتوا Mumukshatava اشتیاق شدید به رهایی
موها moha توهم
ن
نیاما Niyama مجموعه قواعد اخلاقی
نیتا سودا Nithya Suda خدا پاک است.
نیرگونا برهمن Nirguna Brahman روح بدون صفت و ویژگی
و
واتسو vatsu روح یا برهمن
واسانا Vasana امیال در شکل ذهنی؛ واسانا یا میل در شکل لطیف آن، موجی در دریاچه ذهن است که هنوز به سطح نیامده و آشکار نشده است و علت امیال، افکار و نیات ما در ذهن
Comments (0)